Microsoft Purview Information Protection

Dit is voor veel mensen toch interessant. Wel alleen door beheerders in te stellen.

(tekst van de Microsoft site) – Om hun werk af te krijgen, werken personen in uw organisatie samen met anderen binnen de organisatie, maar ook met externe personen. Dit betekent dat de inhoud niet langer achter een firewall blijft. De inhoud kan overal worden gebruikt, op verschillende apparaten, apps en services. Wanneer de inhoud elders wordt gebruikt, wilt u dat dat gebeurt in een veilige, beschermde manier die voldoet aan het bedrijfs- en nalevingsbeleid van uw organisatie.

Met vertrouwelijkheidslabels van Microsoft Purview Information Protection kun je de gegevens van je organisatie classificeren en beschermen en ervoor zorgen dat de productiviteit van gebruikers en hun vermogen om samen te werken niet wordt belemmerd.

Versleuteling toepassen met vertrouwelijkheidslabels – Microsoft Purview (compliance) | Microsoft Learn

Wanneer u een vertrouwelijkheidslabel maakt, kunt u de toegang beperken tot inhoud waarop het label wordt toegepast. Met de versleutelingsinstellingen voor een vertrouwelijkheidslabel kunt u bijvoorbeeld inhoud beveiligen zodat:

  • Alleen gebruikers binnen uw organisatie een vertrouwelijk document of e-mailbericht kunnen openen;
  • Alleen gebruikers van de marketingafdeling het document of het e-mailbericht voor promotieaankondiging kunnen bewerken en afdrukken, terwijl alle overige gebruikers in uw organisatie het alleen kunnen lezen;
  • Gebruikers kunnen geen e-mailberichten doorsturen of er gegevens van kopiëren die nieuws over een interne organisatie bevatten.
  • De huidige prijslijst die naar zakenpartners wordt verzonden, niet kan worden geopend na een opgegeven datum.

Een videootje waarin de strekking van Purview wordt uitgelegd. Heb je het inderdaad nodig? Of kun je het anders oplossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *