Afbeeldingen in Excel: invoegen met de functie

Regelmatig vertellen cursisten me dat ze Excel gebruiken om een soort voorraadlijst te maken. Een lijst met afbeeldingen met daarnaast bijvoorbeeld een korte beschrijving, beschikbare aantallen en/of de prijs.

Zodra je kiest voor Invoegen – Illustraties en daarna de juiste afbeelding kiest, merk je al gauw dat deze afbeelding niet in een cel past. Gelukkig kun je elke afbeelding groter of kleiner maken. Geen probleem, alleen wel lastig als je veel afbeeldingen moet aanpassen.

Tegenwoordig – in de nieuwe versies van Excel – kun je voor het invoegen van afbeeldingen ook de functie Afbeelding gebruiken.

  • Je hebt voor deze functie een bron nodig. Je afbeelding moet hiervoor over een URL-pad beschikken. M.a.w. een internetadres. Gelukkig staan de afbeeldingen steeds vaker in de cloud. Je kunt onder andere BMP, JPG/JPEG, GIF, TIFF en PNG’s gebruiken.
  • Een ingevulde Alt_text is vooral handig voor mensen met een brailleregel. Maar ook als de afbeeldingen om wat voor reden dan ook niet goed worden geladen
  • Bij het Formaat vul je meestal een 0 (nul) in. De afbeelding wordt dan aan de grootte van de cel aangepast. Wel houdt de afbeelding de juiste hoogte-breedteverhouding.
  • Hoogte en breedte zijn optioneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *