Er kan meer met Google dan je misschien denkt…

In Nederland worden de meeste computerprogramma’s bij de gebruikers over de schutting geworpen. “We gaan overstappen op Office 365 en succes ermee…” Dat lukt inderdaad best aardig met Microsoft. Wel zie ik veel – en ik bedoel ook echt veeeeel – mensen die tussen de één en de tien procent van de mogelijkheden benutten. Ze redden zich, maar er gaat zoveel tijd verloren. Onnodig en echt jammer.

In oktober stond ik bij een bedrijf waar Google Drive wordt gebruikt. Met de programma’s (Word en Excel) van Microsoft. Microsoft heeft online programma’s en programma’s op de computer. De programma’s op de computer hebben de meeste mogelijkheden. Google heeft (alleen) online programma’s in de Workspace. Als je bij Google binnen een programma (bijvoorbeeld Sheets) meer mogelijkheden zoekt, kom je al gauw terecht bij de uitbreidingen.

Via Uitbreidingen in het menu kom je als eerste bij de Add-ons. Deze add-ons staan in de Google Workspace Marketplace.

In de Marketplace vind je add-ons voor verschillende programma’s. Je zult wel merken dat je niet alle add-ons zomaar kunt toevoegen. Als de ICT-afdeling de add-on nog niet heeft goedgekeurd moet je vaak nog toestemming vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *