Project balken een andere kleur geven

Een van de belangrijkste weergaven in Project is de Gantt-diagram, of te wel de balkenplanning. Binnen Project kun je Resources aan taken hangen. Tijdens de training kreeg ik de vraag of het ook mogelijk zou zijn om daarna de kleur van de balk af te laten hangen van de Resource die de taak moet uitvoeren. Zodat de balken van de Projectleider bijvoorbeeld automatisch groen en de balken van de Projectondersteuner automatisch geel worden.

Voor de kleur van de balken ga je naar: het tabblad Gantt-diagramindeling.
Hier klik je vervolgens op Opmaak – Balkstijlen

Voeg hier de balken toe van de Resources die je wilt gebruiken.

Wil je het veranderen van kleur automatisch laten gebeuren? Dan zul je voor iedere Resource ook nog een aangepast veld moeten maken. Aangepaste velden met formules zijn standaard “Vlag”-velden. In dit voorbeeld is Vlag 1 “omgezet” naar Jan.

Aangepaste velden gemaakt en Balkstijlen aangepast? Dan hoef je daarna alleen de juiste Resources aan de juiste taken te hangen. Een YouTube-video met uitleg vind je via deze link: https://youtu.be/U3tLOdyehFU?si=-IaCbqOm088yIK1B

Wil je aan één van de taken meerdere personen hangen? Dan werken de (automatisch) kleuren helaas niet meer… gelukkig kun je de kleur van de balken ook gewoon met de hand aanpassen

Aanvulling (25 okt)

Wanneer je zelf de kleuren van de verschillende balken wilt bepalen, kun je met het programma in conflict komen. Ook de programma’s van Microsoft gebruiken namelijk eigen kleuren. Als ik bijvoorbeeld een Kritiek Pad instel zullen de balken van de Kritieke taken rood worden en in mijn voorbeeld heeft Joke ook rode taakbalken.

Gelukkig zijn er voor verschillende problemen vaak verschillende oplossingen. Ik wilde de kleuren behouden. In dit voorbeeld heb ik op het tabblad Beeld gekozen voor de optie Groeperen.

Resultaat?

Geen kritiek pad, maar wel de kritieke taken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *