Leren via internet

Ze maken het makkelijk. Tenminste dat lijkt voor de meeste mensen zo. Door video’s met uitleg op het internet te plaatsen lijkt het leren van een programma super eenvoudig. Vergis je niet, zo eenvoudig is het niet om in je eentje via losse video’s een pakket te leren.

Omdat ik op zich wel geloof in video’s als onderdeel van een training, geef ik tijdens mijn trainingen vaak linkjes naar meer informatie. Als ik achteraf navraag blijken de meeste cursisten deze linkjes niet te openen. De meesten zijn blij met de link ‘voor het geval dat’… maar ik ga nu al voorspellen dat de link door de meeste mensen nooit zal worden geopend.

Hierbij dan toch een link naar een site van Microsoft… Videotraining voor Microsoft Teams – Microsoft Ondersteuning

(ik geloof trouwens wel in linkjes als naslag… voor onderwerpen als “hoe zat het ook al weer?” en voor kleine nieuwe items).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *