Wachtwoorden in Excel veilig?

Ik wil hier geen cursus hacken geven. Ik wil je misschien wel even laten nadenken. Waarom zet je ergens een wachtwoord in? Wachtwoorden zijn heel vaak niet zo veilig als veel mensen verwachten. Op het internet vind je echt verschillende macro’s waarmee je wachtwoorden kunt verwijderen. Ik heb zelf onlangs van een van deze mogelijheden gebruik gemaakt.

Ik had een Excel document (Excel 2010) met ontoegankelijke macro’s met een paar kleine fouten. Om die fouten te corrigeren, moest ik wel bij de code kunnen. Helaas werd die code afgeschermd met een wachtwoord (die ik er zelf jaaaaaren geleden in had gezet… ). Op de site van Bas Bruijnis vond ik de oplossing. Mijn VBA-project was daarna weer open 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *