Google Drive voor desktop

Ik ben zelf een fan van het gebruik van de Google Drive voor desktop. Maar ik besef wel dat het gebruik van de Google Drive desktop ook nadelen kan hebben.

Google schrijft op support.google.com bijvoorbeeld over het volgende verwarrende en tegelijkertijd logische aspect. Normaal kan een bijdrager bestanden bewerken, behalve als je met de Google Drive voor desktop werkt…

“In Google Drive voor desktop of bestanden in de Bestanden-app in de ChromeOS hebben Bijdragers alleen-lezentoegang tot bestanden. Als u bijvoorbeeld een Excel-bestand in een gedeelde Drive deelt met een gebruiker die het bestand opent in Drive voor desktop, kan de gebruiker het bestand alleen bekijken en niet bewerken. Als u wilt dat gebruikers bestanden in een gedeelde Drive kunnen maken, uploaden en bewerken in Drive voor desktop en ChromeOS, moet u de gebruiker het toegangsniveau Contentbeheerder of Beheerder geven voor de gedeelde Drive.”

(https://support.google.com/a/users/answer/12380484)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *