Eigenschappen van de laptop

Ik wilde een niet te langzame processor. Ik merk dat mijn Dell met i3 processor en 8 gb intern me soms irriteert. Ik besef echter heel goed dat het voldoende is voor mensen die alleen internetten en (sollicitatie)brieven schrijven.

Aan een (Windows-) laptop met een geheugen van 4 gb zou ik zelf niet meer beginnen.

Ik ben altijd benieuwd hoelang de batterij het uithoudt. Oudere, grotere laptops hebben heel vaak een batterijduur van slechts één of twee uur. Deze moet je dus inprikken. Is natuurlijk niet erg als je de laptop alleen thuis wilt gebruiken. Je zou nog kunnen kijken of de batterij voor die gereviseerde laptops nog te koop zijn. Denk dan wel aan een extra prijs van in elk geval 80 euro.

Ook het opladen van de batterij is een aandachtspuntje. Wanneer een batterij wat ouder is, kun je hem vaak niet meer tot 100% opladen. Soms tot 80% of minder… en dan is ie natuurlijk ook sneller weer leeg.

Hoeveel poorten zitten in de laptop? Doen deze poorten het ook echt? Kan er een muis in? Als je hem nodig hebt om iets tijdens een vergadering te laten zien, zit er dan een HDMI of een VGA-poort in? Digiborden op school, beamers of projectieschermen hebben tegenwoordig vaak een HDMI aansluiting. In zo’n geval zou je er een koppelstuk bij moeten kopen.

Vaak krijg je alleen Windows op de laptop. Dus Office 365 is niet geïnstalleerd. Soms zie je wel de verwijzing naar Office 365 op de laptop staan maar dat gaat vaak om een verwijzing naar het online Microsoft account. De online programma’s hebben de minste opties. Wil je de programma’s op de laptop gebruiken? Wil je de programma’s downloaden en installeren? Dan heb je een licentie nodig. Deze moet je er meestal nog apart bijkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *