Werken met twee schermen

Wanneer je met twee beeldschermen werkt, kun je programma’s en documenten op beide schermen openen en bewerken. Wanneer je zonder goed af te sluiten je computer meeneemt, kun je daarna bij het opstarten van de programma’s wel eens een probleem krijgen. Het kan zijn dat een van de programma’s dan opnieuw op scherm twee wil openen. En als je dan bijvoorbeeld onderweg bent, of bij een klant, heb je dat tweede beeldscherm vast niet bij je.

Hoe kun je dit oplossen? Een mogelijke oplossing is:

  • Programma open maken
  • Windows knop op het toetsenbord indrukken en vasthouden terwijl je
  • Een paar keer rustig op de toets met de pijl naar links drukt
  • Het venster verschijnt uiteindelijk weer op uw scherm.
  • Of nog sneller: Druk de Windows-knop in en houd deze ingedrukt terwijl je op de P klikt.
  • Je kunt nu instellen dat je Alleen op het pc-scherm wilt werken. 

Als het tweede scherm wel aanwezig is, kun je dit tweede scherm het beste (gewoon) weer aanzetten. Daarna kun je het venster met de muis eerst naar het eerste beeldscherm slepen. Daarna mag je de computer opnieuw loskoppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *