tools voor schermopnames

Voor het maken van een schermafbeelding hebben gebruikers van Windows-computers al lang de optie PrtSc (PrintScreen) tot hun beschikking. De optie Windows-toets + Shift + S is nog niet zo bekend, maar dit geeft supersnel de mogelijkheden om een afdruk van een venster of bijvoorbeeld een afdruk van het hele scherm te maken…

Het gaat hierbij wel om het maken van een afbeelding. Wil je meer mogelijkheden of bijvoorbeeld een bewegende opname?

Op de site van Soofos vond ik dit lijstje met (gratis?) mogelijkheden.

  • QuickTime voor Mac.
  • Apowersoft Screencast voor Mac en Windows.
  • Open Broadcasting Software voor Mac, Windows en Linux.
  • Screencast-O-Matic voor Mac en Windows.
  • CamStudio voor Windows.

Video van het scherm maken (veilige optie?)

Je hoeft voor bewegend beeld niet altijd een extra app te installeren. In Windows heb je verschillende toetsencombinaties met de Windows-toets. Een van die toetsencombinaties is Windows-toets + G. Je krijgt hier de mogelijkheid om GameClips op te nemen. Kleine video’s van je scherm. Deze opnamemogelijkheid kun je ook direct opstarten met Windows-toets + ALT + R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *